Det skal du planlægge i forbindelse med bryllupsreceptionen

Nærmer jeres store dag sig? Så er det også ved at være tid til at planlægge lokationen for jeres bryllupsreception. Dette er en stor beslutning, da omgivelserne spiller en stor rolle i forhold til, hvordan festen kommer til at udspille sig, og hvordan I kommer til at huske dagen. Lokationen har desuden betydning for, hvilken stemning der er til receptionen. Måske ønsker i storladen og formel stemning, eller måske vil I hellere have en intim og hyggelig atmosfære. Ved sidstnævnte kan det være en stor fordel at afholde det på en restaurant eller en kro. I kan for eksempel afholde bryllupsreception på en kro i Nordsjælland for at opnå den perfekte stemning. 

 

Så længe skal bryllupsreceptionen vare

Der skal ske rigtig mange forskellige ting på jeres bryllupsdag, og det kan derfor være svært at vurdere, hvor lang tid der skal afsættes til de forskellige begivenheder, herunder også bryllupsreceptionen. Det mest passende er ofte omkring 1,5 time til 3 timer. Dette afhænger dog af, om receptionen skal flyde direkte sammen med bryllupsfesten om aftenen. I så fald behøver I ikke at sætte nogen bestemt tidshorisont på bryllupsreceptionen. Men hvis I skal møde de øvrige gæster på festlokationen efter receptionen, kan det være en god ide af afsætte et tidspunkt for, hvornår den slutter.

 

Denne mad egner sig til en bryllupsreception

Afhængigt af hvordan receptionen planlægges i forhold til selve festen, er det forskelligt, hvilket mad der er bedst at servere. Ofte er det dog en god ide at servere nogle lidt lettere retter som gæsterne kan nippe lidt af. Det kan eksempelvis være kage, frugt eller kanapéer. På den måde bliver gæsterne ikke mætte, hvis de skal deltage i festen og den dertilhørende middag senere på dagen. I kan eventuelt tilføje lidt saft, champagne, kaffe eller te til receptionen, så folk har noget at skylle maden ned med.