Find spændende artikler om mad

Mad er en menneskelig nødvendighed. Kun i kortere perioder kan et menneske fungere uden mad, og forskning har vist, at et kontinuerligt indtag af mad er nødvendigt, hvis man skal leve optimalt. Heldigvis for de fleste af os, er mad noget, vi forbinder med hygge og gode smagsoplevelser. Vi har draget nytte af nødvendigheden af mad, og mad er blevet gjort til en livskvalitet. For nogen gælder det endda, at de har gjort mad til en levevej.

Fra nutid til stenalder

I det europæiske køkken er det blevet moderne at gå tilbage til den mad, de lavede i gamle dage. Palæo har vundet ind de fleste steder, og forskning viser, at det er sundt at spise, som de gjorde i stenalderen. Måske forskerne har fundet på noget nyt om 5 år.

Mad er en afspejling af kultur

Når man rejser rundt i verden, er mad og spisevaner en af de helt store ting at bide mærke i. I Indien spiser de alt med hænderne, og i de arabiske lande har det et helt andet forhold til krydderier, end vi har i Vesten. Intet er rigtigt eller forkert, og det er netop det, der gør mad til så unik en ting. Man kan lade sig inspirere fra alle verdensdele og samfundsmæssige forhold.

Et forhold til mad er ikke noget, man har, det er noget, man skaber. Pointen er, at køkkener og forholdet til mad konstant ændres i takt med at verden ændrer sig.

Vi håber, at du lader dig inspirere af vores side til at afprøve nye ting og finde dit helt eget personlige forhold til mad.