Spaniens sanselige stimuli

Spanien er et land, som stimulerer alle sanserne. Uanset hvor du befinder dig i det lune land, vil farver, lyde og smage indfange dig ved hvert et gadehjørne. Sproget triller af de spanske tunger, musikken bølger gennem gaderne og spansk mad vælter dig bagover. Den spanske kultur er en rig en af slagsen med Pablo Picassos surrealistiske farveeksplosioner på lærredet og flamencodansernes kulørte skrud.

På en vandring i Barcelona kan du opleve unik og verdenskendt arkitektur, og i Málaga kan du dase på de smukke, hvide strande. Om aftenen kan du drømme dig væk til lyden af den melankolske guitar, mens en kølig brise kysser dig i ansigtet. Et lækkert glas sangria får alle dine bekymringer til at fordufte, så kun tilværelsens skønhed er tilbage i din bevidsthed.

Det er netop det, som et besøg i Spanien kan gøre ved dig. Roen indfinder sig i kroppen, og det er kun muligt for dig at være til stede her og nu. Det samme nærvær er på færde, når du begiver dig ind på stadion for at overvære en hæsblæsende fodboldkamp. Er der noget, som spanierne er gode til, så er det at sparke til bolden. Spansk fodboldspil er det tætteste, man kommer på magi. Derfor er en tur forbi stadion et absolut must, når turen går til landet sydpå.

Sæt tænderne i spansk mad

 Et andet område, hvor Spanien brillerer, er på det gastronomiske felt. Spansk mad kommer i mange forskellige udgaver, hvor både det søde, det salte og det stærkt krydrede står på menukortet. En velkendt klassiker på det spanske spisebord er Paella. Retten består af en sammenkogning af ris, ærter, krydderier og alt godt fra havet. I en dampende Paella-pande vil du ofte finde både rejer, muslinger og blæksprutte. Retten er dermed et festfyrværkeri af farver og smage.

En anden genganger i det spanske køkken er tapas. Ordet betyder retter, når det oversættes til dansk, og det er lige præcis, hvad anretningen består af. Når du er i humør til spansk mad og bestiller tapas på en restaurant, vil du få en masse små serveringer, som kan kombineres på kryds og tværs. Ofte vil en del af retterne bestå af rene råvarer som f.eks. ost, chorizo eller lækre kødudskæringer. Tapas bør selvfølgelig altid nydes med et godt glas spansk rødvin.

Hvis du er glad for mad med en skarp kant, kan du bestille retten Patatas bravas. Denne ret er Spaniens svar på brasede kartofler. Kartofterne er skåret ud i tern, som er stegt på panden og vendt i en spicy, velsmagende tomatsauce. En på alle måder lækker anretning.

 Spanske specialiteter inden for rækkevidde

Med al den læsning om spansk mad er det intet under, hvis din mave er begyndt at rumle. Heldigvis behøver du ikke at rejse hele vejen til Madrid for at sætte tænderne i de spanske delikatesser. Der er et væld af skønne restauranter herhjemme, som kan servere velsmagende, spansk mad. Hvis du er i Smilets by, kan du med fordel kigge forbi hos Bar Habla. Spisestedet har en afslappet stemning, autentisk atmosfære og mad, som på ingen måde skuffer.