USA – større, vildere, bedre

Amerika er et stort land, som strækker sig fra Atlanterhavet til Stillehavet. Med det enorme areal følger en mangfoldighed af mennesker, muligheder og mad. USA har meget at byde på, hvis ellers du tør tage chancen. På mange måder er USA det forjættede land, hvor spirende drømme kan vokse sig store. A’et i Amerika står for ”ambitioner”. Har du hovedet fyldt af ideer, er USA stedet til maksimal udfoldelse.

Den Amerikanske drøm er et kendt fænomen, som har lokket mange til landet i årenes løb. Hvis du går rundt med en skuespiller i maven, er Hollywood og LA de oplagte destinationer. Hvis du ønsker penge og succes, kan du tage til New York og prøve lykken på Wall Street. I USA er alting større, vildere og bedre. Det kolossale land giver plads til store armbevægelser, og Janteloven er en by i Rusland.

 Statslige måltider

Men det er ikke kun karrieredrømmene, som får frit løb i det guldbelagte land på den anden side af Atlanten. Også den amerikanske menu er større, vildere og bedre end de anretninger, du finder på andre kontinenter. Her vil du blive præsenteret for en bred vifte af gastronomiske klassikere fra det amerikanske køkken:

  • Man kan ikke tale om amerikansk mad uden at berøre burgeren. Den saftige bøf omgivet af sprød salat og en blød burgerbolle er en særdeles populær spise, som stammer fra Connecticut. Siden har burgeren bredt sig på verdensplan og fås nu i et utal af varianter.
  • BBQ-ribs er en stolt tradition, når man taler amerikansk mad og kultur. Den saftige og smagfulde servering har sit ophav i sydstaten Mississippi, hvor den stadig besidder en særlig betydning den dag i dag. Hemmelige familieopskrifter på den perfekte BBQ-sauce går i arv fra generation til generation, og derved holdes traditionen i live.
  • Hvis du har været forbi KFC, ved du hvad det hele handler om. Den stegte, sprøde kylling er en vaskeægte klassiker, som det er umuligt at komme udenom, når man snakker amerikansk mad. Retten er så lækker, at du ikke kan nøjes med mindre end en spandfuld.
  • Hvis du virkelig skal have tænderne til at løbe i vand, er det i Philadelphia, at det foregår. Her serverer de den overdådige cheesesteak sandwich, som indeholder ribeye-strimler og smeltet ost i rigelige mængder. Sandwichen er fedtet og lækker på den helt rigtige, amerikanske måde.

USA smitter af på resten af kloden

USA er en stormagt, som influerer resten af verden på næsten alle områder. Politisk har USA meget at skulle have sagt i den vestlige verden, men også på det gastronomiske område har Amerika massiv indflydelse. Hvor end du rejser hen i verden, vil du uden tvivl støde på burgerkæderne McDonalds og BurgerKing. Begge spisesteder har amerikansk mad på menukortet, hvilket resten af verden synes at elske. Burgeren er kommet for at blive, og den er også blevet en fast del af den danske madkultur. KFC er også et velkendt koncept verden over, hvor folk holder i kø for at sætte tænderne i den saftige kylling.