Den amerikanske herlighed

I 1880 opfandt man i USA en delikat sukkersød firkant at placere på bordet til den søde tand. De ønskede et stykke sødt, der var billigt at producere, men skulle se lækkert og eksklusivt ud. Her fik fudgen sin herkomst, og den har lige siden været en del af, ikke kun amerikanernes sukkerbord, men har også taget del i den internationale scene. Det eneste spørgsmål er, hvordan laves de firkantede lækkerier, og hvilke smage kan de laves I?  

Fudge kan se utrolig besværligt og udfordrende ud at lave i køkkenet. Af den årsag købes Fudge oftest færdiglavet i supermarked. Dog kan du ved at læse med videre her lære at lave fudge på bare 5-10 minutter. Det er ikke kun hurtigt og nemt at lave, men kan også laves i mange forskellige smagsvarianter. Fremgangsmetoden, samt nogle kreative smagsvariationer får du her.

 

Rocky Road Fudge

De saltede og knasende fudge med peanuts og skumfiduser smager ligesom Rocky Road isen. De er utrolig lækre, og samtidig super lette at tilberede hjemme i køkkenet.

I Rocky Road fudge skal du bruge følgende ingredienser:

  • 250g mellemsøde chokolade stykker
  • 410ml kondenseret mælk
  • 32g smør
  • 1 teske vaniljeekstrakt
  • 250g små skumfiduser
  • 125g saltede peanuts

Sådan tilberedes de:

  1. Bland den kondenserede mælk, chokoladen og smøren sammen i en glassskål og sæt den i mikroovnen i 90 sekunder. Hvis nødvendigt, så rør det rundt og giv det 15 sekunder mere. (Hvis ikke du er tilhænger af mikroovnen, eller ikke er indehaver af en, så kan du sagtens smelte det sammen på komfuret.
  2. Tilføj vaniljeekstrakten, men rør den i lidt ad gangen indtil den bliver smooth. Rør efterfølgende peanuts og skumfiduser i blandingen.
  3. Tag nu et bagepapir og læg så blanding ud i lange strimler på 2-3 centimeters tykkelse.
  4. Så snart det er tørret, skæres det ud i firkanter og opbevares i køleskabet i et par timer.

 

Oreo Chocolate Fudge

Fremgangsmetoden til de chokoladebeklædte oreo fudge er fuldstændig den samme, dog er ingredienserne lidt anderledes. De findes her:

  • 195g mellemsøde chokolade stykker
  • 205g kondenseret mælk
  • 2 skefulde smør
  • ½ teskefuld vaniljeekstrakt
  • 6 hele, men 1/4 udskårne oreos

 

 

White Chocolate Caramel Fudge

En sidste meget delikat smagsvariant af de lækre fudge. Igen er tilberedningen fuldstændig den samme. Her er de ingredienser der skal benyttes:

  • 750g hvid-chokolade i små stykker
  • 415ml kondenseret mælk
  • 4 spiseskefulde smør
  • ½ teske vaniljeekstrakt
  • 250g pekannødder
  • 125g karamelsovs i stuetemperatur.

 

Fantasien sætter grænser

Fudge kan laves i mange forskellige smagsvarianter og former, kun din fantasi sætter barrieren for dine fudge. De tre ovenstående opskrifter er tre fantastisk velsmagende fudge, som dig og dine gæster vil elske. Har du andre spændende ingredienser, du vil prøve kræfter af med udover de ovenstående så er chokolade, kondenseret mælk, smør og vaniljeekstrakt de fire hovedelementer til den rigtige konsistens i fudge.