Bliv klogere på vin til maden

Du kan få rigtig mange gode oplevelser, hvis du lærer at sammensætte maden og vinen rigtigt. Hvilken vin der passer til hvilken mad, er dog ligesom meget andet forskelligt fra person til person. Du kan med fordel gå efter, at maden og vinen skal smage nogenlunde ens. Skal du fx have syrligt mad, så vil en let syrlig hvidvin passe perfekt. En anden ting, du kan have med i dine overvejelser, er, at det er maden, der ændrer vinens smag og aldrig omvendt. Det vil sige, at du skal smage på vinen først. Du kan evt. tage et glas med i køkkenet, så du kan smage maden til efter den vin, du har valgt.

Den rigtige vin kan være med til at løfte måltidet til en større gastronomisk oplevelse, så det er bare at kaste dig ud i det og prøve dig frem.

Husk den rigtige serveringstemperatur

En anden ting, du skal huske, er at servere vinen ved den rigtige serveringstemperatur. Alt for mange vine serveres ved forkert temperatur, og det gør altså, at vinen ikke kan nydes fuldt ud, da smagen ikke kommer til sin ret.

En anden ting, du skal være opmærksom på ved vin er bundfald og dekantering. Bundfald i vin er faktisk et kvalitetstegn, men i dag er det et særsyn. Hvis der alligevel er bundfald, kan vinen dekanteres ved at hælde vinen over i en karaffel. Ud over at fjerne bundfald hjælper dekantering også til iltning af vinen.

Råd til at finde den perfekte vin

Der er flere forskellige råd, du kan gå efter for at finde den perfekte vin. Skal du fx have tørt mørbrad, skal vælge en vin, der er knapt så tør, da du på den måde undgår, at sammensætningen bliver for meget. Skal du have grillet mad, har det ofte en smagfuld marinade, som vil gå godt til en mere kraftig vin. Vil du lære mere om vin til maden? Så bestil en vinskole i København og blive taget igennem et virvar i vinens verden.