Renovering af et hus eller en lejlighed er blevet en eftertragtet mulighed, som mange danskere griber i dag. Også småjusteringer og udskiftning af hårde hvidevarer eller klinker i køkkenet er ting, som vi selv kaster os over. Men til tider kan det være en god ide at alliere sig med en fagmand, der er ekspert inden for området, og som kan udføre arbejdet ordentligt, såsom en elektriker på Østerbro, hvis det er der, du bor. For fingersnilde inden for håndværk kræver øvelse og træning, og så kan det måske i sidste ende godt betale sig at få en hjælpende hånd. Men hvornår skal vi have fat i en tømrer eller en elektriker i København? For selvom en tømrer godt kan ordne opgaver, der ligger tæt op ad elektrikerens felt, så er der forskel på, hvilke opgaver en tømrer må lave, og hvilke elektrikeren skal stå for.

Hvad laver en elektriker?

En elektriker er en faglært person, der er grundigt uddannet inden for feltet. Elektrikeren arbejder med elektriske installationer, hvor det kan dreje sig om at reparere elektriske apparater eller vedligeholdelse af f.eks. infrastrukturen. Samtidig kan elektrikeren også specialisere sig inden for et specifikt område, såsom transportmidler, elektricitetskommunikation, alarmsystemer eller netværk.

Som elektriker spænder ens evner altså bredt over en lang række opgaver, og skal du have opsat en lampe eller en stikkontakt, er det også elektrikeren, du skal have fat i. En elektriker skal altid være ansat i et firma eller lignende for at arbejde lovligt, medmindre elektrikeren har taget en særlig videreuddannelse for at opnå autorisation til at bære det fulde ansvar.

Elektricitetens historie 

For at give dig en forståelse for, hvorfor vi har brug for elektrikere, så får du her en lille opsummering af elektricitetens historie. I slutningen af 1800-tallet blev elektricitet en tilgængelig vare i den vestlige verden, og her begyndte nogle få personer at få erfaring inden for feltet. Efterfølgende var der stor interesse for at blive klogere inden for området, og derved åbnede man i Danmark op for elektrikeruddannelsen i starten af det 20. århundrede.

Den dag i dag bliver man elektriker ved at tage en erhvervsuddannelse og efterfølgende finde en læreplads i det offentlige eller private. Uddannelsen strækker sig over cirka fire år, hvor man i korte perioder er på skole, og resten af tiden foregår på lærepladsen. Grundet stor interesse har uddannelsen udvidet sig de seneste år, så der er kommet flere områder. Derved kan hver enkelt elev vælge mellem tre retninger inden for det første år. Det drejer sig om lys og energi, tele og kommunikation eller styring og regulering.

JDB El-teknik

H.C. Ørsteds Vej 50C

1879 Frederiksberg C

31422801