Gode restauranter

København er fyldt med gastronomiske oplevelser, og hvis du er på udkig efter gode restauranter med bestemte karaktertræk – så kan du læse med her. Vi har samlet en guide med de væsentligste informationer til gode restauranter. Nordisk mad i København har fået meget opmærksomhed i de seneste år, og der er derfor ikke svært selv at finde en restaurant der tilbyder dette, det er bare at komme i gang med at søge på nettet!  

Restauranter med Michelinstjerner

Restauranter med Michelinstjerner er altid et godt udgangspunkt, hvis man er på udkig efter det bedste af det bedste. Stjernen er nemlig et anerkendt kvalitetsstempel. Det er blevet mere og mere populært for kokke at fusionere gastronomi på tværs af kulturer, og dette er der rigtig mange eksempler på i København. Se fx på Nicola Fanetti, der hos Restaurant Brace fusionerer det italienske køkken med den nordiske gastronomi.

Hvordan får man en michelinstjerne?

En restaurant der får tildelt en Michelinstjerne, bliver vurderet på maden, som køkkenet producerer. Maden vurderes på baggrund af fem kriterier; Kvaliteten af råvarerne, håndværket, personligheden, og prisen i forhold til disse kriterier. Derfor skal alle ovenstående kriterier spille sammen, og hver især imponere i en sådan grad, at stjernerne kan tildeles.

Antallet af stjerner som en restaurant har fået tildelt, kan have stor betydning for, om man skal besøge stedet eller ej. Hvis et køkken har fået tildelt 1 stjerne, så betyder det i de fleste tilfælde, at der er tale om en rigtig god restaurant i sin kategori. Det betyder også, at sammenlignet med de fleste restauranter i omegnen, så er denne noget særligt. Hvis et sted derimod har fået tildelt 2 stjerner, så vil det betyde, at restauranten er værd at tage til, også selvom at det er en omvej for dig. Det vil altså sige, at maden og de fem kriterier er blevet vurderet så højt, at den er værd at rejse langt for at besøge. En trestjernet restaurant er som regel så eftertragtet, at den er værd at rejse udenlands for at besøge. En trestjernet restaurant er så unik, at folk i rigtig mange tilfælde bruger længere tid på at rejse efter den. Disse restauranter er ofte forbundet med verdens bedste mad af den højeste gastronomisk kvalitet og derfor er folk villige til at bruge mere tid og flere penge på at spise sådanne steder.  Bor du i København, så er du heldig, hvis du er på udkig efter restauranter med stjerner. København er nordens gastronomiske højborg og du kan ret let finde en Michelinbelønnet restaurant i nærheden af dig.

 

Restaurant Brace

Teglgårdstræde 8a

1452 København K

28 88 20 01