Vejret bliver koldere, og vinteren kommer hurtigt krybende. Udover at gøre dig selv vinterklar med varme retter, varm kakao og uldne trøjer, så husk også at gøre din bolig klar til den kolde tid. Gør du ikke det, kan det hurtigt blive en kedelig, grå og kold fornøjelse at opholde sig i din bolig i juletiden. Her er nogle tips til, hvordan du kan gøre din bolig vinterklar.

Tjek isoleringen

Allerede ved efterårets komme kan du mærke det; den friske, kolde brise, der udvikler sig til en bidende vinterkulde. Når du går uden for en dør, pakker du dig naturligvis ind i vinterjakke, støvler, halstørklæde, hue og vanter – så er du godt isoleret. Men hvad med din bolig? Du kan selvfølgelig sætte varme på i de kolde måneder, hvilket du også bør, så du kan holde mug væk fra vægge og lofter. Men husk også at tjekke husets isolering. Oppe på loftet kan mus, eller eventuelt en mår, have gnavet isoleringen fuldstændig i stykker. Hvis det er tilfældet, så sørg for at få det lavet ordentligt igen, og sæt muse- og mårfælder derop. Så er du sikret en dejlig lun jul.

Tjek træerne i haven

I vintertiden bliver vejret hårdere og koldere. Vinden kan blæse kraftigt og måske endda vælte træer. Sørg derfor for, at der ikke står døde, svage træer i haven. De kan nemlig risikere at vælte ned over dine ejendele. Samtidig bør du tjekke træernes grene. De bliver nemlig tunge, så snart der lægger sig sne på dem, og her kan de risikere at knække. For at slippe af med sneen, kan du hyre effektiv snerydning hos et snerydningsfirma. Ellers kan du selv skære de grene af, som hænger tungt ind over bygningen. Så undgår du, at de pludseligt falder ned og skader taget eller smadrer en rude.

Gør boligen fin og præsentabel

Så har vi styr på flere af de praktiske ting. Men med vintertiden kommer også et grumt og gråt vejr. Bladene visner, forlader træernes grene og efterlader grenene nøgne og dystre. En simpel måde at peppe dem lidt op på er at købe udendørs lyskæder, der vikles om grenene. Det gullige lys tilføjer varme i den ellers så mørke have. Samtidig bør du fjerne alle de ting i haven og på terrassen, som du ikke skal bruge om vinteren. Det gælder f.eks. havemøbler, som alligevel også ville tage skade af kulden. Så ser boligens ydre ryddelig og præsentabel ud.

Snevagten A/S

Bjerringbrovej 46

2610 Rødovre

3871 1700