Læs med i dette indlæg og hør mere om, hvorfor det er vigtigt, at vi spiser fisk, samt hvordan du sikrer dig, at du får lækker frisk fisk til dine gæster på din restaurant i Århus.

Derfor skal man spise fisk

Det er mange gode grunde til, at vi hver især skal spise fisk og skaldyr. Først og fremmest er fisk godt for sundheden. Fisk indeholder nemlig forskellige fedtstoffer, vitaminer og mineraler. Blandt andet indeholder fisk vitamin D, jod samt selen, som normalt kan være svært at få nok af fra andre fødevarer. Derudover bidrager fisk med protein, og så er det en rigtig god måde, hvorpå du kan få de vigtige omega-3 fedtsyrer.

En anden god grund til, at du skal spise mere fisk, er, at det kan være godt for klimaet. Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, at der er forskel på fisk og dermed også på det klimaftryk, som de forskellige fisk har. Hvis du vil spise mere fisk, fordi det er godt for klimaet, skal du derfor gå efter fisk som er MSC eller ASC-mærket.

Danskernes favoritfisk

Generelt er danskerne gode til at spise fisk, hvilket er positivt på grund af de mange fordele, der er ved at spise fisk. Favoritfisken er laks, og det er en fisk, som bliver spist af danskere i alle aldre og af alle køn. Dykker man nærmere viser det sig, at mænd generelt foretrækker fisk som sild og makrel, imens kvinderne i højere grad foretrækker tun og skaldyr.

Sådan sikrer du frisk fisk til din restaurant i Århus

Har du en restaurant, hvor du gerne vil servere frisk fisk i Århus til dine gæster, spørger du måske, hvordan man sikrer, at fisken er frisk. Det er der flere måder, hvorpå du kan, herunder:

  • Kig på skindet
  • Lugt til fisken og skinnet
  • Trykprøve på fisken
  • Tjek om fiskens øjne er rene og mærke samt metalskinnende
  • Tjek at gællerne på fisken er røde

Sørg derfor for at kigge efter ovenstående tegn, så du kan være sikker på, at du kan tilbyde gæsterne i din restaurant i Århus lækker frisk fisk.