Styrk smagsoplevelsen
Det gode måltid appellerer til alle vores sanser. Det ser smukt ud, det dufter dejligt – og så skal det helst smage himmelsk. For at skabe en unik sanseoplevelse kræver det med andre ord friske råvarer – til tiden. Af den grund er det essentielt, at man allierer sig med en leverandør af de bedste råvarer. I en tid, hvor den enkelte restaurant skal adskille sig fra mængden for at overleve, er dette en altafgørende grundsten i køkkenet. Ved at vælge en troværdig leverandør af friske råvarer har I chance for at overhale jeres konkurrenter i både smag og kvalitet. Så føl, duft og smag dig frem til den perfekte leverandør – så får du med garanti fat i de bedste råvarer.
Udvælg råvarer i sæson
Kommer råvarerne til jeres køkken langvejsfra, har det ofte konsekvenser for tilberedningen såvel som den endelige smagsoplevelse. Som følge heraf kan det være en god idé at udvælge råvarer i sæson fra de danske marker. Vælger man friske råvarer, er der nemlig en garanti for, at de er blevet høstet, da de var modne. Selv den mindste tomat har således haft de bedste vækstbetingelser, hvilket bidrager til en rig og fyldig smag. Går du i dialog med din leverandør, kan du få fat i lokale og økologiske råvarer, der kan være med til at sætte din restaurant på landkortet.
Bliv en del af den bæredygtige bevægelse
Foruden den dejlige smag er du også med til at støtte den grønne omstilling ved at vælge råvarer i sæson. Hvis mange af de råvarer, som man benytter i sine retter, kommer fra andre lande, kan man nemlig øge sit klimaaftryk gevaldigt. Vælg derfor lokalt og gerne økologisk i henhold til de forskellige sæsoner for at være sikker på at få bedste råvarer med mindst CO2-udledning. Drømmer du om at skabe en grøn profil for din restaurant, kan du overveje at sænke kødforbruget og sørge for at genbruge så meget af resterne fra dine råvarer som muligt. Med hjælp fra en erfaren leverandør kan du med fordel drømme stort – både i køkkenet og på klimaets vegne.