Når du står og skal bruge en god vin til din næste middag, kan det være svært at finde den helt rigtige. Find de rette vine i vinhandelen i Rønde og få den rigtige vejledning, så du kommer hjem med den helt rigtige vin.

 

Hvorfor er vin vigtig til maden

Vin og mad komplementerer hinanden godt. Når du sammensætter den rigtig menu med gode vine, kan du opnå helt nye smagsnuancer. Både vinen og maden kommer til sin ret, når de spiller godt sammen og de kan i samspil udvikle nye smage. Vin kan også hjælpe dine retter på vej, når de bliver brugt i madlavningen.

 

12 gode råd om mad og vin

Her kommer 12 gode råd til at forbedre smagsoplevelsen, når du skal finde de rette vin til din mad.

  • Sørg for at vinen og din mad har samme udtryk
  • Skab balance i helhedsindtrykket
  • Drik vin fra samme egn, som retten stammer fra
  • Retter med et stærkt, krydret eller sødligt udtryk kombineres fint med særligt aromatiske vine med restsødme
  • Retter med kødproteiner, salt og peber er gode til at tæmme garvesyren i vinen
  • Sødme i en ret får vinen til at fremstå mere skarp
  • Hvidvin til oste fungerer ofte bedre end rødvin
  • Syre i en ret får ofte vinen til at blive blødere
  • Retter med vegetabilske fedtstoffer har ofte godt af vin med mere markant syre
  • Retter med et højt fedmeindhold kombineres godt med vine med et højt garvesyreindhold
  • I nogle tilfælde kan det være en fordel at der er et modspil mellem vinen og maden
  • Bryd med fordommene og server rødvin til fisken.

 

Vinhandelens råd – Sådan dufter du rigtigt til vinen

Start altid med at slynge vinen rundt i glasset. Find vinklen mellem 40 og 50 grader og tilt glasset. Duft til vinen og husk at kigge på den. Brug alle dine sanser. Luk dig ind i dig selv og brug din indre dialog.