Under og efter graviditeten gennemgår din krop kolossale forandringer. De flere kilo på kroppen under graviditeten medfører samtidig belastninger og spændinger, som kan gøre kroppen meget øm. Ømheden kan være medvirkende til, at der ikke dyrkes tilstrækkelig motion, så du blot bliver endnu mere øm og fysisk inaktiv under graviditeten. Det bliver derfor hurtigt en ond cirkel, hvis du ikke er opmærksom – og denne onde cirkel kan føre til både fysiske og mentale konsekvenser. For at imødekomme de forandringer, som en graviditet medfører, bør du tilmelde dig hold inden for fysisk træning og afspænding i København eller din nærmeste by med før-og efterfødselsaktiviteter.

 

Derfor er det en fordel at afspænde både fysisk og mentalt

Fysisk aktivitet gavner din fysiske sundhed såvel som din mentale sundhed. Den fysiske afspænding virker derfor også godt på din mentale tilstand, og du vil opleve, at motionen kan påvirke dit nervesystem positivt. Fysisk aktivitet med fokus på afspænding er derfor en ’win-win-oplevelse’, som gavner din krop og sjæl på én og samme tid.

 

Tilmeld dig hold med fokus på fysisk aktivitet og afspænding

Både som gravid og som nybagt mor bør du derfor tilmelde dig graviditetsfokuseret motion i København, hvor der er fokus på fysisk træning og mental afspænding. Til den graviditetsfokuserede motion kan du vælge den type motion, som du foretrækker. Der er for eksempel hold med fokus på styrke og kondition, dans, yoga eller mindful afspænding.

Særligt holdet i mindful afspænding anbefales til gravide og nybagte mødre, som oplever fysiske og psykiske problematikker forbundet med graviditeten. Fysiske problematikker kan eksempelvis være hovedpine, nakkespændinger eller ondt i ryggen, mens de psykiske problematikker kan være bekymringer. Gennem mindful afspænding er der derfor både fokus på fysisk og mental afspænding for at få dig i fuld balance igen. Du vil lære om øvelser i dybdeafspænding, hvor du lærer at fokusere på dit åndedræt. Dette kan blandt andet hjælpe dig med at blive mere bevidst om dit nærvær, så du på sigt opnår mere kontrol over dig selv. Denne øvelse såvel som de andre øvelser vil foregå på madrasser, hvor du bliver vejledt gennem alle øvelser af kyndige terapeuter. Det er derfor let for dig at have dit barn med dig, hvis du foretrækker dette. Samtidig kan der også laves eksempelvis sansemotoriske øvelser, som gavner dit barn, så I begge får glæde af træningen.

 

Tilrettelæg træningen efter dit barns og dine behov

Disse hold i fysisk aktivitet og afspænding har netop til formål at gavne dig alt efter dine individuelle forudsætninger. Der er derfor plads til alle – og der er derfor også plads til at imødekomme netop dig og dit barns behov.

 

 

Apa Aftenskolen For Psykomotorik og Afspændingspædagogik

Borgervænget 7A 1

2100

København Ø

3526 00 11