Det kinesiske køkken er et af de ældste madlavningstraditioner i verden

Har du oplevet en af de ældste madlavningstraditioner i verden? Fået oplevelsen af at spise med spisepind og en fladbundet ske af keramik? I Kina har det i mange århundrede været anset, som værende barbarisk at spise med knive ved bordet. Derfor bruger de spisepinde og fladbundede skeer i Kina.

I Kina finder du et sandt madmekka. Du tænker nok meget hurtigt udelukkende på ris når kinesisk mad nævnes. Ris er også kinesernes hovedingrediens, men de har utrolig mange forskellige anretninger og smagsvarianter. De typiske smage du møder i kinesisk-tilberedt mad er enten det sure, det søde, det salte, det stærke eller det bitre. Med de mange muligheder og smagskombinationer kan det godt virke uoverskueligt at beslutte, hvad man skal prøve på sin rejse til Kina. Her finder du x antal ting du skal prøve, når du besøger Kina.

Det skal prøves

Peking-and er en af de mest populære retter i Kina. Du kan bestille retten på stort set alle restauranter i Kina, og den skal prøves! Den perfekte balancegang imellem den søde- og saltemarinerede and med enten ris eller nudler som tilbehør, er noget alle skal prøve – specielt hvis du er and-spiser.

Pejlepindskartoflerne

Denne ret siges som værende restaurantens bedømmelses-ret. Retten kan købes overalt i Kina og kan være den perfekte vejledning til turister. Kan restauranten lave en god og velsmagende Suan La Tu Dou Si, så er resten af deres mad typisk mindst ligeså lækkert. Retten er utrolig simpel og består af surt krydrede tyndskårede kartofler. De tilsmages ofte i eddike, salt og peber, hvilket giver dem deres meget karakteristiske og spændende smag.

Æggesandt

En anden traditionel og spændende smagsoplevelse kineserne tilbyder er stir-fried tomater og æg. Den bemærkelsesværdige og lækre smagskombination af det sprøde og bløde, samt saltede og søde gør retten til en af de helt klare favoritter. Retten består af sprødstegte spejlæg og bløde let-smattede tomater, der serveres med ris eller nudler. Den gode oplevelse anses i øvrigt fra mange som værende den kinesiske nationalret, hvilket derfor gør den til endnu en ret, der SKAL smages og opleves.

De indbagte hemmeligheder

Dumblings eller Jiao Zo er en indbagt hærlighed. Dumbling består af indbagt hakkekød, fisk eller vegetar. De er utrolig populære i Kina og serveres i fine små bambuskurve. Hærlighederne fås i alle former og farver, og serveres altid med den berømte sursød sovs til. Det siges at du finder de bedste dumblings i det nordlige Kina.

Gør som dem, gør det hyggeligt

I Kina har de to madtraditioner du skal kende, inden du tager afsted. Kineserne koger alle grøntsager, og de kigger sjovt på dig, hvis du ønsker at få dem rå. Udover det kan det være en god ide at øve dine evner med spisepindene. Kokken skærer nemlig kødet i små fine stykker, så du har mulighed for at spise maden, kun ved brug af de kinesiske pinde.
Så rå grøntsager, samt knive og gafler er et no-go.