Halvdelen af vores liv skal vi bruge på arbejdsmarkedet, og selvom ingen siger, vi skal blive det samme sted i samtlige år, så kan en god arbejdsplads være altafgørende for lysten til at blive og til at tage på job hver eneste dag. For du kan sagtens få drømmejobbet, men til sidst kæmpe dig ud af sengen om morgenen, netop fordi dine kollegaer holder sig for sig selv, eller fordi I bare ikke er det bedste match. Omvendt kan dit arbejde blive løftet fra okay til fantastisk godt, hvis relationerne og samarbejdet på din arbejdsplads er i top.

Vi mennesker er designet til at trives med gode, sociale relationer, og dette gælder også på arbejdet. For hvis nu du prøver at lave det store regnestykke, hvor meget af dit daglige liv bruger du så ikke på din arbejdsplads? Meget – kan vi fortælle dig, og derfor er dine omgivelser, arbejdsmiljø og sociale relationer vigtige byggesten for en god arbejdsplads. 

Hvordan kan man styrke sammenholdet? 

Hvis ikke kommunikationen eller de gode relationer er noget af prale af hos jer, så er der heldigvis nogle, der kan give jer en hånd med på vejen. For flere og flere virksomheder tilbyder en række af forskellige udviklingsprogrammer, såsom lederudvikling eller teamudvikling, der er rettet specifikt mod et bedre miljø på arbejdspladsen. Så overvejer I at tage ekstra hånd om jeres kollegaer og skabe et bedre socialt miljø, så er teamudvikling lige noget for jer. Et sådant kursus vil ofte bestå af en række teamaktiviteter og teammodeller, hvor forbedringspunkterne synliggøres og relationer sættes i fokus. Her vil du, sammen med din underviser, planlægge et program, der er skræddersyet til jer, så det opfylder behov og ønsker. Ofte vil krop og hoved være i fokus, og der vil blive arbejdet med det i praksis, så øvelserne kan tages med videre og skabe en ændret adfærd i dagligdagen. 

Pengene er godt givet ud

Selvom det kan lyde som en dyr affære, så vil det altid være godt givet ud at fokusere på trivsel og arbejdsmiljø. For hvis du regner ud, hvad det koster dig at ansætte en ny kollega, så er det måske en rigtig god investering i sidste ende, da det formentlig vil resultere i, at du kan holde på dine kollegaer i længere tid. Rådfør dig hos en udbyder inden for området og hør nærmere angående priser og forløb. 

Siriuspartner A/S

Søndre Fasanvej 45

2000 Frederiksberg

70881475