Ventilationsanlæg i restauranten
Skal du åbne ny restaurant? Husk at få et professionelt ventilationsanlæg At åbne en ny restaurant er en spændende, men krævende opgave, hvor mange elementer…
Skal du åbne ny restaurant? Husk at få et professionelt ventilationsanlæg At åbne en ny restaurant er en spændende, men krævende opgave, hvor mange elementer…
En æstetisk madoplevelse Hvorfor går man på restaurant? Er det for madoplevelsen eller for atmosfæren? I langt de fleste tilfælde hænger madoplevelsen og dets omgivelser…
Styrk smagsoplevelsen Det gode måltid appellerer til alle vores sanser. Det ser smukt ud, det dufter dejligt – og så skal det helst smage himmelsk.…
USA – større, vildere, bedre Amerika er et stort land, som strækker sig fra Atlanterhavet til Stillehavet. Med det enorme areal følger en mangfoldighed af…
Spaniens sanselige stimuli Spanien er et land, som stimulerer alle sanserne. Uanset hvor du befinder dig i det lune land, vil farver, lyde og smage…
Der er et yndigt land Vi kender alle det yndige land, som står med brede bøge. Danmark er ganske vist kun en mikroskopisk prik, når…
Frankrig – gourmetens kongeringe ”Je ne sais qoui” er en fast vending i det franske sprog. Udtrykket dækker over noget, der har en appellerende kvalitet,…
Det graciøse Grækenland Grækenland har som nation måske ikke lommerne fulde af guld, til gengæld har landet en rig kultur, som trækker tråde langt tilbage…
Bedste stegeolie Vegetabilske olier har fået et dårligt ry for at være dårlige at stege i til madlavningen, men så længe man anvender den rigtige…
Når du står og skal bruge en god vin til din næste middag, kan det være svært at finde den helt rigtige. Find de rette…
Mad er en menneskelig nødvendighed. Kun i kortere perioder kan et menneske fungere uden mad, og forskning har vist, at et kontinuerligt indtag af mad er nødvendigt, hvis man skal leve optimalt. Heldigvis for de fleste af os, er mad noget, vi forbinder med hygge og gode smagsoplevelser. Vi har draget nytte af nødvendigheden af mad, og mad er blevet gjort til en livskvalitet. For nogen gælder det endda, at de har gjort mad til en levevej.
I det europæiske køkken er det blevet moderne at gå tilbage til den mad, de lavede i gamle dage. Palæo har vundet ind de fleste steder, og forskning viser, at det er sundt at spise, som de gjorde i stenalderen. Måske forskerne har fundet på noget nyt om 5 år.
Når man rejser rundt i verden, er mad og spisevaner en af de helt store ting at bide mærke i. I Indien spiser de alt med hænderne, og i de arabiske lande har det et helt andet forhold til krydderier, end vi har i Vesten. Intet er rigtigt eller forkert, og det er netop det, der gør mad til så unik en ting. Man kan lade sig inspirere fra alle verdensdele og samfundsmæssige forhold.
Et forhold til mad er ikke noget, man har, det er noget, man skaber. Pointen er, at køkkener og forholdet til mad konstant ændres i takt med at verden ændrer sig.
Vi håber, at du lader dig inspirere af vores side til at afprøve nye ting og finde dit helt eget personlige forhold til mad.